opc_loader

Max adjustable size            Min adjustable size          

                Om de velcro borstriem aan te passen, ontwikkeld door Julius-K9® in 1997, opent u deze en lijnt u hem door de ovale ring aan de voorkant van het harnas. Sluit het aan de binnenkant, zodat de haken en lussen van het velcro naar elkaar toe wijzen. Instellen tussen de minimum- en maximumlengte-instellingen, kan de borstriem verschillende keren het gewicht van de hond ondersteunen.

DE METINGEN VAN UW HOND JUIST DOEN

Het is essentieel om grondige metingen van uw hond uit te voeren om de juiste harnasmaat te kiezen. Plaats 4 vingers achter de voorpoten om te vinden waar de borst (singel) voor harnasgroottes 0, 1, 2, 3 en 4 en 2 vingers moet worden gemeten voor maten Baby1 en Baby2.

DE HARNAS OP UW HOND PLAATSEN
  Alvorens het harnas aan te trekken, is het erg belangrijk om de borstriem en de onderste riem onder de borst correct in te stellen. Als de riemen te los zijn, kan de hond mogelijk uit het harnas komen. Wanneer de onderste riem onder de borst te strak is, is het 'slechts' ongemakkelijk voor de hond. Wanneer de borstriem te strak is, wrijft de gesp tegen de huid van de hond in het okselgebied, wat schuren kan veroorzaken.

Als de onderste riem onder de borst correct is afgesteld, moet er voldoende ruimte zijn om uw vingers tussen de rug van de hond en het harnas te plaatsen.

Waarschuwing! Het kiezen van de verkeerde harnasmaat, evenals onjuiste harnasaanpassing en gebruik kan ertoe leiden dat de hond uit het harnas glijdt. Als het harnas te klein is, legt de borstriem druk op de nek van de hond in plaats van deze over de borst te verspreiden. Het kiezen van de verkeerde harnasmaat kan letsel veroorzaken.

De juiste harnasmaat moet de hond voldoende ruimte laten in de schouder en de benen vrij kunnen bewegen. Als het harnas te groot is, kan de hond met de voorpoten over de borstriem stappen. JULIUS-K9® is niet verantwoordelijk voor verwondingen die het gevolg zijn van het kiezen van de verkeerde harnasmaat of onjuiste harnasafstelling

DE HANDGREEP BEVESTIGEN

Het handvatgedeelte van de IDC® Powerharness heeft 4 di? er zijn bevestigingsopties. Het is mogelijk om alleen de INOX®-ring of alleen de hendel, of beide, of geen van beide te bevestigen. Handgrepen op IDC®-harnassen (maten Mini en Mini-Mini) en K9®-harnassen kunnen worden vastgezet / afgedekt met klittenband, waardoor het risico wordt beperkt dat de hond door het hendelgedeelte ergens aan vast komt te zitten. Dit is vooral belangrijk voor honden die vrij rondlopen.

WAT TE DOEN ALS DE HOND UIT HET HARNAS WIL

Als uw hond probeert uit het harnas te glippen door er uit te stappen of probeert zijn hoofd uit het harnas te trekken, vermijd dan aan de riem te trekken.

BEKIJK HIERVOOR OOK DEZE LINK! INFO!!!

MATEN TABEL met borstomtrek in cm.